Første føl er født og reproduktionen i fuld gang

Forår er føl- og ifolingstid!                                                                                             28.04.2017

Årets første føl meldte sin ankomst i mandags, den 24. april, 6 dage over tid. Et ædelt og langbenet hingsteføl efter Romeo, på vores egen Lipas Ballerina. Det er noget helt særligt, at byde velkommen til 2. generation af Lipas Horses.

Samtidigt er vi i fuld gang med reproduktionen, og vi kan glæde os over at Salsa e. Don Schufro kom ifol i første forsøg med Franklin, og har dermed termin 21. februar 2018.

Vores 7-års hoppe Sicilia, har indtil nu gået i sporten med flotte resultater som 4 og 5 års. En gaffelbåndsskade som 5 års betød et afbud til mellemrunden. Da samme skade brød op igen i marts måned i år, har vi nu besluttet at indstille hendes karriere som sportshest og lade hende nyde tilværelsen som avlshoppe i stedet. En drøm der også har ligget under overfladen siden vi købte hende. Sicilia er insemineret med Fürstenball og stilles til eksteriørkåring til juni. Hendes flotte resultater fra 4 og 5 års DSA, udløser automatisk et R.

Lige før påske modtog vi en yderst overraskende og glædelig besked fra Magic Stables i Holland, hvor Lipas Adele e. Sezuan/Aljano har boet siden salget på elitefølauktionen i 2014. Magic Stables har tilbudt os at være med i et samarbejde om ifoling af Adele med Revolution. Et tilbud vi ikke skulle tænke over mange sekunder. Det kommende føl vil således være ejet af os i kompagniskab, og Adele vil bo komme til at bo hos os indtil føllet kan fravænnes, efteråret 2018.

Derudover er Leticia blevet insemineret med Revolution.

Ballerina er kommet i følbrunst og vil efter planen blive ifolet med Floriscount.

Næste føl skal efter planen ankomme d. 9. maj, og det er Atterupgaards Laura, ifol med For Romance, vi venter på.

Lipas Adele e. Sezuan/Aljano.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.