Glædelig jul og godt nytår

Glædelig jul og godt nytår!                                                                                                 22.12.2016

Det har været et begivenrigt år for os på mange fronter. Vi har i år stillet hopper af egen avl til kåring for første gang. Lipas Aya e. Romanov ud af vores avlshoppe Allicat, fik en rigtig flot kåring i DH på reservefløjen i juni. Aya blev herefter lånt ud til en god avlerkollega, der har ifolet hende med Franklin. Lipas Ballerina e. Uno Don Diego blev kåret i efteråret, hvor det også blev en rigtig flot kåring i DH på fløjen. Lipas Ballarina blev i foråret ifolet med Romeo, hvilket betyder at vi i 2017 venter anden generation!

Årets folinger forløb alle problemfrit og hele 6 skønne føl kom til verden her på stutteriet. Atterupgaards Laura åbnede ballet med et skønt hoppeføl e. Negro, der til følskue høstede rosende ord og blev belønnet med 8,5 for både type og skridt! Liva blev i sensommeren solgt til Pernille Ottesen, der har valgt at lade Liva opstalde hos os, i vores følbørnhave, til stor glæde for os.

Herefter fulgte lånehoppen, Salina, der leverede et skønt sort hoppeføl. Samour blev i efteråret solgt til en dressurrytter i Nordjylland.

Årets helt store overraskelse stod Leticia for. Leticia som er en bronzemedaljehoppe e. Leredo, købte vi 2015. Hun blev ifolet med Dante Weltino, som lidt en “billig nødløsning” efter vi forgæves havde forsøgt flere gange med dyrt frostsæd efter Don Juan de Hus. Men sikke et føl der kom! Hun betog alle, smuk som et glansbillede! Hun blev født i starten af april, hvilket desværre betød at hun til sommerens arrangementer var noget plaget af vækst. Til følskuet gik hun i finaleringen, hvor hun også blev udtaget til elitefølauktionen. Her blev hun solgt til Stutteri Evo.

Atterupggards Minelli fik et skønt hoppeføl efter Jazz, Lipas Miley S, der også blev solgt.

Allicat fik et utroligt dejligt hingsteføl efter Sezuan, Lipas Select. Med ham var altid lidt anderledes. Han blev født i juni som et glansbillede, men bevægelsen var stram og begrænset. Det var også med en vis usikkerhed at vi tog ham med til følskuet, for bevægelsen var stadig ikke som man kunne forvente/ønske. Heldigvis viste han sig nogenlunde til følskuet, og blev også udtaget til finaleringen og eliteauktion. Langsomt begyndte at han vise mere smidighed i bevægelsen, og til eliteauktionen blev han solgt til Grand Prix-rytter Pernille Lindberg. I efterårets løb udviklede han sig mere og mere, og både typen blev mere imponerende og hingstet og bevægelsen kom rigtig til udtryk.

Sidst men ikke mindst, folede vores Schufro-hoppe (3 uger over tid!) den 7. august et vidunderligt smukt hoppeføl efter Vincent Maranello, Lipas Smilla. Schufro-hoppen, Virgin´s Salsa købte vi også i 2015, og det var derfor også med en vis spænding at vi ventede dette føl. Den sene foling betød, at det ikke var muligt at udstille Smilla til følskue, men det gjorde ikke så meget. Det tog ikke mange sekunder at beslutte, at Smilla skulle beholdes.

I sommerens løb erhvervede vi sammen med en avlerkollega en ny spændende avlshoppe til stutteriet. Bronzemedaljehoppen, Wild Eve e. Temptation. Wild Eve er ligesom Allicat, ud af Steen Fredsbos hoppestamme. Vi ser frem at ifole Wild Eve i 2017.

I efteråret 2015 købte vi trakehner elitehoppen, Vienna e. Heslegaards Carmelengo, som det lykkedes os at få ifol med Schwarzgold.

Selvom ifolingssæsonen ikke forløb planmæssigt, og vi hverken fik Leticia eller Salsa ifol, venter vi i 2017 følgende 5 kombinationer:

Lipas Ballerina ifol med Romeo, termin: 18.04.17

Atterupgaards Laura ifol med For Romance, termin: 09.05.17

Vienna ifol med Schwarzgold, termin: 06.06.17

Allicat ifol med Fürstenball, termin: 08.06.17

Atterupgaards Minelli, termin: 09.06.17

Stutteriet vil gerne sende en julehilsen og tak for året til kunder, samarbejdspartnere samt venner og bekendte.

Vi glæder os til et nyt og spændende år med mange skønne oplevelser på hestefronten.

Lipas Aya e. Romanov. Kåret i DH.

Lipas Ballerina e. Uno Don Diego. Kåret i DH og ifol med Romeo.

Lipas Liva e. Negro. Solgt til dressurrytter.

Lipas Samou e. San Amour. Solgt til dressurrytter.

Lipas Latina e. Dante Weltino. Solgt på elitefølauktionen til Stutteri Evo.

Lipas Miley S e. Jazz. Solgt.

Lipas Select e. Sezuan. Solgt på elitefølauktionen til familien Lindberg.

Lipas Smilla e. Vincent Maranello.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.