Lipas Anemone

Født: 2018

Stg: 167 cm

Kåring: DH

Afstamning: Floriscount/Aljano/ Leuthen I/ Racing Ace xx.

Ifol med: Vitalis, termin 23. marts 2022.

Lipas Anemone er ud af Steen Fredsbos hoppestamme.

Lipas Anemone blev i oktober 2021 kåret i DH til eksteriørkåringen på Katrinelund, med følgende karakter: Helhed: 8,5 Type/rammer: 8,5 Hoved/hals: 8 Skulder/manke: 8 Overlinje/bagpart: 8,5 Forlemmer: 8 Baglemmer: 7,5 Skridt: 8 Trav: 8,5 Galop: 8,5 og udtalelsen: “Det er en hoppe som vi godt kan lide at kigge på, det er en hoppe af særdeles god type,  hun er meget udtryksfuld og meget feminin, meget harmonisk, hun har det udtryk vi gerne vil have i en avlshoppe, hun har en særdeles god funktion, god frihed i skulderen, hun har en smidig og velfungerede overlinje og et rigtig godt fundament, vi har stort set ingen bemærkninger til fundament. Hun har en taktfast og rummelig skridt bevægelse, og så har hun en virkelig flot trav, rummelig, smidig og med virkelig god op-ad-bakke-tendens, og det samme har vi set i galoppen, der er meget bæring i hende.”

Hoppestamme går tilbage til stamhoppen Aristrokatin DH 1075 e. Alabaster xx, som i sin tid blev importeret fra Holsten af Nis Valdemar. Nis Valdemar uddannede Aristrokatin til Grand Prix.

Aristrokatins datter Alari e. Alibi, lavede flere gode dressurheste, bl.a. Aristokrat, ejet og redet af Jon D. Pedersen, som red Aristokrat op til Grand Prix.

Alari får også hoppeafkommet Penny Lane EDH e. Racot, der kåres med Bronzemedalje med bl.a. 9 i bevægelser og helhed samt senere får Sølvmedalje for afkom.

Penny Lanes afkom har alle markeret sig som topheste:

 • Lotus S, solgt til Tyskland, vundet Grand Prix i Bremen.

Lotus S og Jan Christensen

 • Cape-Line, som blev bedste føl region 5, nr. 2 i landsfinalen, senere avlsgodkendt hingst og uddannet til Grand Prix.

Cape-Line og Marc Boblet (Frankrig)

Cape-Line, avlsgodkendt hingst i DV.

 • Foxy Lady, kåret med bronzemedalje. Grand Prix under Betina Jæger bl.a. med en sejr ved Drammen CDI ** Grand Prix.

Foxy-Lady og Betina Jæger

 • Latin Lady, blev bedste hoppe i region 5 og kåret med sølvmedalje. Latin Lady fik bl.a. hingsteføllet Flash Back, som blev næstbedste føl i region 5, samt Corleone, som blev bedste hingsteføl i region 5, nr. 2 til landsfinalen og dyreste føl på auktionen 100.000 kr.
 • Penny S Ace, mor til Birdland, der deltog ved dressurchampionatet i Herning med 45 point = 9 i gennemsnit. Herfra solgt til Norge.

  RDH-hoppen Birdland

  Penny S Ace er også mor til den internationale militæryhest, Make my Day (Castello), der under franske Karim Florent Laghouag sluttede på en flot 10. plads i Aachen – WEG 2006.

   

  Make My Day (Castello)

 • Penny Line, som blev bedste hoppe i region 5 og kåret med sølvmedalje. Elitehoppe. Mor til C-Golden Eye, Grand Prix dressur under Kim Gentry, USA. Mor til sølvmedaljehoppen Savage Rose og bronzemedaljehoppen Wild Eve. Vi har i 2016 købt halvpart i Wild Eve, og ser frem til ifoling i 2017.

C-Golden Eye og Kim Gentry, USA.

 • Cannon Line, uddannet hos Klaus Munkedal/Sanne Henningsen og solgt til Tyskland til junior Europa mesteren Desiree Schurf, hvor det i 2005 er blevet til flere placeringer på PSG/Intermediaire I-niveau.
 • Magic Touch, som blev bedste hingsteføl i landsfinalen 1996 og uddannet og startet på MA/PSG-niveau.
 • Foxy Lady RDH fik kun et enkel afkom, Catwalk ERDH, kåret med 9 i ridelighed, kapacitet gangarter og trav. Med udtalelsen: “Elegant, ædel, særdeles velgående”.

Catwalk var utrolig frugtbar og fik 13 føl fra 2000 – 2012. Udover at være mor til vores avlshoppe Allicat, har Catwalk lavet:

 • Cat, mor til Birknæs Theo, bedste dressurhingsteføl i region 5 i 2009 og deltager ved unghestechampionatet i Herning 2014.

  Birknæs Theo og Tanja Rusovic. Foto: Rusovic

 • Ruby Royal, via Klaus Munkedal og Pia Munk solgt til Frankrig.
 • Don Diablo, B-hest dressur.
 • Let´s Walk, udtaget til unghestechampionatet i Herning 2016 med 840 point fra egnethedstest, sejre op til Intermediare I.

  Let´s Walk. Foto: Tinne Uldahl

Allicats afkom:

2011: Lipas Don Alejandro e. Don Schufro er solgt til Grand Prix-rytter Pernille Ørum. Desværre aflivet efter tilridning.

2012: Lipas Aya e. Romanov er kåret i DH. Avlshoppe grundet foldskade.

2013: Lipas Picasso e. Placido Domingo.

2014: Lipas Adele e. Sezuan, blev bedste dressurbetonede hoppeføl i region 6 i 2014, endte blandt årets 3 bedste dressurbetonede hoppeføl ved eliteskuet og solgt for 220.000 kr. til Californien på eliteauktionen, og blev dermed dyreste hoppeføl.

2015: Lipas Alaya e. First Choice, solgt til vores smed Carsten Gammelgaard.

2016: Lipas Select e. Sezuan, blev ved følskuet på Vilhelmsborg udtaget til følfinalen og udtaget til eliteauktionen, hvor han blev solgt til Grand Prix-rytter Pernille Lindberg.

2017: Lipas Alicante e. Furstenball. Hoppeføl.

2018:Lipas Anemone e. Floriscount

2020: Lipas Alva e. Bon Coeur

2021: Lipas Jackson e. Jameson RS2

Video af Lipas Anemone:

Som føl

Som 3 års til kåring

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.